Archives

Mother Farm – Chiba

Sebagai seorang mantan Chiba Ambassador ada previledge untuk bisa mengunjungi gratis beberapa tempat wisata yang ada di Chiba Prefecture, Jepang. Salah satunya adalah Mother Farm. Selama menjabat menjadi Chiba Ambassador tahun lalu, tempat itu sudah saya incar sejak lama. Namun sayang, masa jabatan setahun menjadi Chiba Ambassador berlalu begitu cepat sehingga saya tidak berkesempatan menggunakan previledge untuk mengunjungi Mother Farm secara gratis.

Tapi yang namanya rejeki gak kemana… meski sudah melepas jabatan Chiba Ambassador ternyata bulan Agustus lalu saya mendapat email dari staff international division Chiba Prefecture bahwa ada tiket gratis ke Mother Farm untuk para ex Chiba Ambassador. Gak pake mikir panjang, begitu nrima email itu langsung saya reply bahwa saya pengin banget tiket itu. Ternyata tiketnya ada beberapa lembar dan saya boleh mengajak teman untuk pergi bersama nantinya. Akhirnya didapatlah 4 tiket gratis mengunjungi Mother Farm… Jeng jeng jeng… \(^.^)/

Mother Farm Ticket

Gratisan tiket dari Chiba Prefecture Government

Sekitar pertengahan bulan September lalu, berangkatlah saya bersama dengan Hizkia, Sofi dan Toni mengunjungi Mother Farm. Jujur saya bilang lokasinya jauh banget… Mother Farm berlokasi si sebelah selatan Chiba Prefecture. Meski sama-sama tinggal di Chiba, jarak tempuhnya sama aja kalo berangkat dari Tokyo. Maka dari itu pagi-pagi benar kami sudah harus berangkat kesana karena mengejar free shuttle bus yang hanya beroperasi sekali saja. Saya dan Hizkia yang merupakan adik kelas yang sedang short term di Jepang pergi dari stasiun Chiba New Town Chuo, sedangkan Toni dan Sofi bersama anak mereka Keitaro berangkat dari Tokyo. Kami janjian untuk ketemu di stasiun yang sudah ditentukan.

Karena perginya pisah-pisah sempet kepikiran kalo sampe nyasar atau ga keburu dan sebagainya. Dan bener aja kejadian Toni Continue reading

Advertisements

Choshi City – Beautiful City Surrounded By Ocean

From now you can easily find my English posting about journey in Chiba. I already separated it and you can find it in category “Travel In Chiba”. You can choose the category on the right side on my blog. And you will see about reccomended place in Chiba that I visited before. And now, for the first post I reccomend you to visit Choshi City when you travel in Chiba.

Location and How To Access

Choshi City located in eastern most of Chiba Prefecture. Its three sides surrounded by the ocean and have many tourist spots. From Narita station you can direct access to Choshi Station around 1 hour and 30 minutes with price not more than 1500 Yen.

Choshi located on east of Chiba with red highlight

When you arrive in Choshi station you will see welcoming board “Welcome To Choshi” and outside the station you will see little about Choshi and its written in 2 language, English and Japanese.

Choshi welcoming board inside the station

Information about Choshi outside station

 Interesting Spot

1st place you must visit is Inubosaki Lighthouse. This place is very interesting. You can see Pacific ocean surround this place. In this place also have Continue reading

About Chiba Prefecture and Chiba Ambassador

Finally after long time to wait I got information if I regarded and chosen as Chiba Ambassador. It become very awesome I chosen as Chiba Ambassador, and I feel so excited with that. For people who still new comer in Japan and not so fluently to speak Japanese, I’m proud chosen as Chiba Ambassador. Last Monday, June 11th was the investiture of Chiba Ambassador and that was so great. Altough I have little problem and come little bit late, but somehow the investiture was so amazing.

Use “batik” as Indonesian traditional clothes, together with the other foreigner who regarded as Chiba Ambassador, the investiture run smooth and orderly. The investiture also attended by the governor from Chiba Prefecture and also the mascot from Chiba Prefecture that is Chiba-Kun.

Investiture and Get Certificate (photo credit: Masataka Ishizaki).

Chiba Ambassador Investiture with Chiba Kun (Mascot Of Chiba Prefecture) and Morita Kensaku (森田健作) the governor of Chiba Prefecture (photo credit: Masataka Ishizaki).

Being a Chiba Ambassador we  will get Continue reading