Tag Archive | Aquatopia

Journey to Disney Sea?! What an unbelieveable experience (Long story in Indonesia)

Kalo pembaca sekalian selalu update blog saya… Pasti tau apa yang akan saya lakukan tanggal 23 Oktober ini! Yak betul sekali… Pergi ke Disney Sea… Well… wel… well… Karena harus berangkat jam 6 pagi. Pagi-pagi benar saya sudah bangun lohhh… Tepatnya sekitar jam 4an saya sudah bangun. Karena takut kelaperan saya sebelumnya sudah beli bento, sandwich dan roti buat bekal. Bentonya saya makan untuk sarapan dan rencananya sandiwch ama rotinya buat makan siang ama makan malem entar di Disney Sea. Tapi agak takut juga bawa roti ama sandwich ke Disney Sea, karena katanya ga boleh bawa makanan dari luar. Yah akhirnya diakalin dengan jalan taruh di bawah dan diatasnya ditutup pake sweater. :p Bentonya dimakan di dalem kamar, walaupun makan dikamar buat orang Jepang itu ga sopan apa boleh buat deh daripada kelaperan. :p

Selesai makan pada belom bangun akhirnya gue tidur-tiduran bentar di kamar. Well semalem tidurnya agak kurang nyenyak juga. Bentar-bentar bangun. Mungkin karena udah ngebet pengin pergi kali ya?! Hahahaha….

Skitar jam 5an baru deh pada bangun. Gue ikutan bangun trus gosok gigi, ganti baju, siap-siap, dandan juga, dan ngecek bawaan takut ada yang ketinggallan. Dan skitar jam 6an gue pun berangkat. Sebelum berangkat gue ama homestay family pergi dulu ke stasiun buat jemput Natanael. Karena udah janji sebelumnya nunggu Natanael di stasiun. Phew… akhirnya… Natanael tepat waktu sampai. Dan Disney Sea…. HERE I COME…. 😀

Di perjalanan penginnya sih tidur, tapi rontok a.k.a Natanael nyerocos melulu akhirnya sepanjang perjalanan ngobrol ama dia deh. Skitar jam 7.45 sampailah di Disney Sea. GILE…. mati mampus lu…. baru jam segini udah rame aja yang ngantri. Padahal Disney Sea buka nya masih jam 9an. Eh jam segini antriannya udah panjang bukan main. Berikut kondisi Disney Sea yang ramai di pagi hari. 😀

Disini gue ama homestay family gue pisah. Gue ama rontok ngantri beli tiket, sedangkan keluarga gue masuk duluan karena mereka udah punya tiket. Tujuan kita juga berbeda, gue pengin naik wahana di Disney Sea sedangkan orang tua homestay gue pengin liat atraksi haloween. Karena alasan itulah kita memisahkan diri di awal tiba di Disney Sea…. :p

Well… ngantri cukup lama akhirnya bisa dapet tiket dan abis itu ngantri lagi buat masuk ke Disney Sea nya. Pas masuk barang bawaan di cek 1-1. Disini gue udah takut ketauan bawa makanan. Cuma untungnya diperiksanya ga sampe lebai. Kita cuma buka tas trus begitu ga ada makanan ya udah boleh masuk. Horee…. hahahaha makanan gue aman dibawah sweater. Hahahaha……..

Well…. di dalem diawali dengan foto-foto dulu. Foto di bola dunia…. Foto ama pemain musik… foto minnie mouse ama pluto yang kebetulan lewat… dan abis itu baru deh mulai cari wahana terdekat. Well… akhirnya wahana pertama yang dinaikin adalah “Tower of Terror” yang lokasinya ada di American Waterfront. Well… disini gue udah bilang ama rontok. Cari fast pass tiket yuk. Eh biasa dia belagak sok tau dan paling pinter. Akhirnya disini musti ngantri lama deh… >.< Padahal dengan fast pass tiket kita bisa masuk wahana tanpa harus ngantri lama. Terus waktu kita ngantri trus liat orang masuk duluan mulai deh mulut rontok berbicara “Loh kok mereka masuk duluan cuy?” Eh sumpah gue lempar dari atas lu tok, tadi dibilang suruh nanya dan nyari fast pass tiket ga mau. Sekarang heboh liat orang masuk duluan… =.=” Berikut foto di dalem wahana ini.

Di wahana “Tower of Terror” ini mirip kayak Continue reading

Advertisements

Journey to Disney Sea?! What an unbelieveable experience (Short story in English)

Well… Likes what I said before, my homestay family already plan to go to Disney Sea. It’s really unbelieveable I can go to Disney Sea. That’s make me can’t sleep well at night before the date I go to Disney Sea. In the morning I woke up earlier than before. I woke up at 4.30 o’clock because we must go at 6 o’clock in the morning. I prepare for everything. I check my bag, breakfast and prepare everything. And at 6 o’clock we departure from home to Disney Sea. Before we go to Disney Sea, because I already have promise to pick Natanael (my friend from Indonesia) at the station, so before we go to Disney Sea we go to Shiroi station to pick Natanael.

Well… long time way until about 7.45 o’clock we arrive at Disney Sea. WOW!! Unbelieveable!! Many people already come at Disney Sea. Disney Sea open at 9 o’clock but everybody already stand by and queue to buy ticket or prepare to get into the Disney Sea. Long time wait and I can buy a ticket to Disney Sea. Here is the photo of the ticket and priceboard if you want to go to Disney Sea.

Well about 9 o’clock Disney Sea open and many people want to get in as soon as possible. After get in I take some picture and meet with Pluto and Minnie mouse. 😀 Not too long take photos I look at the map and try to find the attraction that I want to ride first. First thing first its hard to find what attraction that I want to ride. But finally I can find the first attraction that is “Tower of Terror”

In the first attraction I must queue about one hour. And I can get in to the attraction. Before the attraction start there is some story but in Japanese language. So I can’t understand and just looking at the things show over there. Never imagine before in this attraction we go to the up building and go down fastly… WOW GREAT!!! But there is something that make me regret, the time of the attraction too short. 😀

After go to “Tower of Terror” in American Waterfront I go to Port Discovery to ride “Storm rider.” In this attraction we not queue to ride but we get the fast pass ticket first. Fast pass ticket is ticket that can make you get in to the attraction without queue before. At “Tower of Terror” I don’t know about it, so after know how to get in the attraction without queue I always try to find fast pass ticket. But fast pass ticket has limit use. So maybe you must know the trick how to get the fast pass and ride all the attraction without queue.

After get fast pass ticket in Port Discovery I go to Lost River Delta to get the second fast pass. I get fast pass ticket for “Raging Spirit” attraction. The time show I must back to Port Discovery to ride “Storm Rider.” In “Storm Rider” we sit and the simulation show something. In this attraction we try to stop big storm. We use a special plane and get into the hurricane and shoot something with big gun to stop the hurricane.

Finish ride “Storm Rider” I queue to ride “Aquatopia.” In this attraction I ride a watercraft and the watercraft move around. Not really good but its fun. Now I go to Lost River Delta to ride “Raging Spirit.” Because I already have fast pass ticket so I don’t need to queue to ride this attraction. This attraction is a roller coaster. It’s great can ride this attraction. But the roller coaster not as big as roller coaster in Indonesia.

Finish ride roller coaster I go to Arabian Coast to ride “Sinbad’s Storybook Voyage” in this attraction we use a ship to see Sinbad adventure from beginning until end. Finish ride that attraction I see “The Magic Lamp Theater” still in Arabian Coast. This theater show in 3D and its interesting theater for me.

Now lets’ go to Mysterious Island. In this place I ride “20,000 Leagues Under Sea” first. Its amazing attraction. We use a ship and we discover under the sea and see many thing inside. That’s really great. Still in Mysterious Island I go ride “Journey to the Center of the Earth” WOW…. I think its a favorite attraction. We must wait and queue until about 3 hours to get into the attraction. Beside that in the middle of queue the attraction has some problem. Wasting about 15 until 20 minutes waiting until the attraction work again. That’s make me very tired.

Day already night and the last attraction that I ride in Mermaid Lagoon, that is “Flounder’s Flying Fish Coaster.” This attraction also a roller coaster but in small size. So child have minimum height 90 centimeters can ride this roller coaster.

Well already night, before I go outside I buy some souvenirs and back to the place that I already make point before I leave alone with my friend. Because when we come to Disney Sea I cutting loose with my homestay family. I go with Natanael and my homestay family go with their child. And after that we back home and I really tired and sleep in the car.

WOW AMAZING EXPERIENCE. Its great. I hope I also can go to Disney Land as soon as possible. Thanks to read my blog.

Best regard

Ivan